Ministri financií eurozóny dali Grécku dva roky na ozdravenie financií

NETKY.SK • 13 November 2012, 07:29 • 2 min
Ministri financií eurozóny dali Grécku dva roky na ozdravenie financií

Ministri financií eurozóny dali Grécku dva roky na ozdravenie financií - Svet Rozhodnutie ministrov financií o novej splátke pôžičky sa neočakávalo, aj keď grécky parlament splnil obe kľúčové podmienky. Ministri financií eurozóny sa v pondelok dohodli, že

slovakia

left justify in out

img

Rozhodnutie ministrov financií o novej splátke pôžičky sa neočakávalo, aj keď grécky parlament splnil obe kľúčové podmienky.

Ministri financií eurozóny sa v pondelok dohodli, že dajú Grécku ešte dva roky na ozdravenie svojich financií, avšak odložili najmenej o týždeň rozhodnutie o uvoľnení ďalšej tranže zo záchranného úveru.

Ministri financií by sa mali opäť stretnúť na osobitnom zasadnutí 20. novembra, oznámil v Bruseli predseda Euroskupiny Jean-Claude Juncker. Gréckych predstaviteľov vyzval, aby "realizovali zostávajúce kroky" potrebné pre vyplatenie tranže.

Rozhodnutie ministrov financií o novej splátke pôžičky sa neočakávalo, aj keď grécky parlament splnil obe kľúčové podmienky. Sú nimi schválenie nového balíka úsporných opatrení a štátneho rozpočtu na rok 2013. Dôvodom je, že ešte stále sú otvorené niektoré otázky a okrem toho súhlas s uvoľnením peňazí musia v niektorých krajinách dať aj národné parlamenty.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies