Ministri financií eurozóny by v utorok mali schváliť ďalšie peniaze pre Grécko

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 15:02 • 2 min
Ministri financií eurozóny by v utorok mali schváliť ďalšie peniaze pre Grécko

BRUESL - Komisár Európskej únie (EÚ) pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici privítal schválenie nového úsporného balíka gréckym parlamentom ako "rozhodujúcu etapu".

slovakia

left justify in out

Dúfa, že ministri financií eurozóny sa na svojom utorkovom (24. 5.) stretnutí dohodnú na rýchlom uvoľnení ďalších peňazí zo záchranného balíka pre Grécko. Požadované podmienky sú totiž splnené. Informovala o tom agentúra DPA. Grécky parlament v nedeľu večer (22. 5.) schválil ďalší balík tvrdých úsporných opatrení, ktoré požadovali medzinárodní veritelia výmenou za ďalšie miliardy.

 

Európska komisia (EK) uviedla, že veritelia teraz skúmajú prijaté zákony a svoje hodnotenie potom v utorok predložia ministrom financií eurozóny. Experti EÚ si neboli istí, či bude čas na konečné hodnotenie. Nejasné je tiež, koľko peňazí teraz veritelia uvoľnia z tretieho záchranného balíka schváleného vlani v lete. Hovorí sa o 9 až 11 miliardách eur. Atény musia v júli uhradiť miliardové splátky dlhu, pričom bez uvoľnenia peňazí od veriteľov im hrozí platobná neschopnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies