Ministri financií EÚ rokujú o zdanení niektorých finančných transakcií

NETKY.SK • 9 December 2014, 12:32 • 2 min
Ministri financií EÚ rokujú o zdanení niektorých finančných transakcií

BRUSEL - Ministri financií EÚ dnes v Bruseli znovu rokujú o problematickej európskej dani na finančné transakcie. Informuje o tom agentúra DPA. Rakúsky spolkový minister financií Georg Schelling o rokovaní povedal:

slovakia

left justify in out

"Rokovanie pokračuje. Usiluje sa o to najlepšie, aby sa (zdanenie) znovu dostalo na správnu cestu." Podľa slov Schellinga je to ťažká úloha, ale nie je nemožné, aby sa zdanenie finančných transakcií zaviedlo od roku 2016. Nemecko, Francúzsko a ďalších deväť krajín sa dohodlo, že zdanenie zavedú. Okrem iného je zatiaľ sporné, na ktoré finančné produkty by sa malo opatrenie uplatňovať. Podľa doterajších plánov by sa dane vzťahovali na akcie a derivátové obchody.


Ministri financií majú na programe aj diskusiu o programe podpory konjunktúry, ktorý by mal priniesť investície v hodnote 315 miliárd eur. Európska komisia (EK) a Európska investičná banka (EIB) predložili prvý zoznam navrhovaných projektov, ktorých je zatiaľ približne 2000.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies