Ministri financií EÚ diskutujú o zákaze presunu zisku koncernov v EÚ

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 13:25 • 2 min
Ministri financií EÚ diskutujú o zákaze presunu zisku koncernov v EÚ

RiGA - V lotyšskej Rige pokračuje dnes rokovanie ministrov financií EÚ venované projektu daňových prísľubov firmám v spoločenstve, tax rulings. Informuje o tom DPA.

slovakia

left justify in out

Šéf skupiny ministrov financií Jeroen Dijsselbloem povedal: "Návrh Európskej komisie o transparentných pravidlách daňových odvodov, by mal byť prijatý čo najrýchlejšie. Sme pripravení tento druh transparentnosti schváliť".

 

Automatická výmena informácií medzi členmi EÚ by mala zamedziť doterajšej praxi, keď medzinárodné koncerny presúvajú svoje zisky z krajiny do krajiny, aby znížili svoje daňové odvody. EK tvrdí, že týmito presunmi prichádzajú rozpočty členov EÚ každý rok o miliardy.

 

EK zvýšila svoju aktivitu v oblasti vlani, keď vyšlo najavo, že koncerny so sídlom v Luxembursku záväzným prísľubom na nižšie dane predisponovali zisky zo zahraničia do Luxemburgu a na daňových odvodoch ušetrili veľké sumy. Aféra Luxleaks spôsobila problémy aj bývalému luxemburskému premiérovi a súčasnému predsedovi EK Jeanovi-Claudovi Junckerovi.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies