Ministri EÚ budú v Bruseli rokovať o vesmírnej stratégii a podpore mladých vedcov

NETKY.SK • 29 November 2016, 10:01 • 2 min
Ministri EÚ budú v Bruseli rokovať o vesmírnej stratégii a podpore mladých vedcov

BRUSEL – O novej vesmírnej stratégii EÚ a podpore mladých vedcov a výskumníkov budú dnes hovoriť únijní ministri v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Predsedá im slovenský minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan.

 

Európska komisia predstaví ministrom členských štátov novú vesmírnu stratégiu pre Európu. Tá sa týka napríklad digitálnych a telekomunikačných technológii, ako sú mobilné telefóny a navigačné systémy.

 

Na neformálnom obede budú ministri hovoriť o "sieťach excelentnosti" a mladých vedcoch. Na obede vystúpi Slovák Michal Juríček pôsobiaci na Bazilejskej univerzite.

 

Ministri rozhodnú o prijatí záverov z júlového stretnutia v Bratislave - vrátane Bratislavskej deklarácie na podporu mladých výskumníkov. Predmetom diskusie bude aj medzinárodná spolupráca v oblasti výskumu a inovácií.

 

Tzv. siete excelentnosti sú spoločným programom niekoľkých výskumných organizácií, ktorý spája ich činnosti v určitej oblasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona