Ministri dnes prerokujú zvýšenie minimálnej mzdy aj plytvanie s potravinami

NETKY.SK • 12 Október 2016, 06:39 • 2 min
Ministri dnes prerokujú zvýšenie minimálnej mzdy aj plytvanie s potravinami

BRATISLAVA - Zvýšením minimálnej mzdy sa dnes bude zaoberať vláda. Má stúpnuť zo súčasných 405 eur na 435 eur.

slovakia

left justify in out

Navrhuje to ministerstvo práce v nariadení, ktoré predložilo na dnešné rokovanie kabinetu.

 

Sociálni partneri o výške minimálnej mzdy opakovane rokovali, ale nedohodli sa. V takom prípade sumu navrhuje ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Ak zvýšenie minimálnej mzdy pre rok 2017 schváli kabinet, dosiahne 52 % čistej priemernej mzdy v národnom hospodárstve.

 

Ministri majú na programe aj Plán predchádzania plytvania s potravinami z dielne ministerstva pôdohospodárstva. Podľa informácií Európskeho parlamentu majú najväčší podiel na plytvaní potravinami domácnosti (42 %), výroba (39 %), stravovanie (14 %) a obchod (5 %). “Viac ako polovici plytvania s potravinami sa dá zabrániť účinnou prevenciou," uviedol agrorezort v materiáli.

 

Témou zasadnutia bude aj zmena názvu Dubnického technologického inštitútu v Dubnici nad Váhom. Do názvu mu má pribudnúť spojenie vysoká škola. Zmenu navrhuje ministerstvo školstva na základe žiadosti školy. Tá by sa po novom mala volať Vysoká škola DTI. Dôvodom žiadosti o zmenu názvu je podľa rezortu školstva rozšírenie rozsahu poskytovaného vysokoškolského vzdelávania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona