Ministri budú rozhodovať o projekte jednej zdravotnej poisťovne

NETKY.SK • 31 Október 2012, 09:08 • 2 min
Ministri budú rozhodovať o projekte jednej zdravotnej poisťovne

Ministri budú rozhodovať o projekte jednej zdravotnej poisťovne - Politika Vláda dnes bude rokovať o zavedení unitárneho systému verejného zdravotného poistenia v SR, teda jednej štátnej zdravotnej poisťovne. Ministerstvo zdravotníctva na rokovanie kabine

slovakia

left justify in out

img

Vláda dnes bude rokovať o zavedení unitárneho systému verejného zdravotného poistenia v SR, teda jednej štátnej zdravotnej poisťovne. Ministerstvo zdravotníctva na rokovanie kabinetu predložilo projekt, ktorý prináša aj časový harmonogram tohto procesu. Jedna poisťovňa sa má zrealizovať v prípade dohody aj nedohody s akcionármi súkromných zdravotných poisťovní, a to v roku 2014.
      Ministri budú rozhodovať aj o novom splnomocnencovi vlády SR pre vedomostnú ekonomiku. Tým má byť na návrh ministra školstva od novembra Stanislav Sipko. Vo funkcii nahradí Martina Bruncka, ktorého vláda v septembri odvolala na vlastnú žiadosť. Zo svojej funkcie odchádza takisto doterajšia podpredsedníčka Úradu pre verejné obstarávanie Tatiana Behrová, a to na vlastnú žiadosť. Kabinet by tak mal vziať na vedomie jej odstúpenie k dnešnému dňu.
      Hovoriť sa bude tiež o verejných financiách. Tie vlani skončili v deficite 3,414 miliardy eur alebo 4,9 percenta hrubého domáceho produktu (HDP). Dlh verejnej správy ku koncu minulého roka dosiahol 29,911 miliardy eur, čo bolo 43,3 percenta HDP. Vyplýva to zo Súhrnnej výročnej správy SR za rok 2011, ktorú dnes vláde po prvýkrát odprezentuje minister financií.
      Témou bude aj zvýšenie počtu diplomatov v Stálom zastúpení SR (SZ SR) pri EÚ v Bruseli. Dôvodom je predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ v roku 2016. V súčasnosti má slovenské zastúpenie asi 80 zamestnancov, z toho 60 diplomatov. Diplomati majú pribúdať postupne od roku 2014.
      Na programe dnešného rokovania je takisto novela zákona o potravinách z dielne ministerstva pôdohospodárstva, ktorej cieľom je prostredníctvom nových opatrení zamedziť opätovnému dovozu nebezpečných potravín a potravín nevhodných na ľudskú spotrebu z členských štátov EÚ. Ministri by sa okrem toho mali zaoberať aj novelou zákona o omamných a psychotropných látkach, tá by mala ministerstvu zdravotníctva umožniť rýchlejšie reagovať na objavenie sa nových druhov drog na slovenskom trhu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies