Ministri budú rozhodovať o odvolaní A. Bubeníkovej, návrh zrejme neprejde

NETKY.SK • 12 Január 2012, 10:26 • 2 min
Ministri budú rozhodovať o odvolaní A. Bubeníkovej, návrh zrejme neprejde

Ministri budú rozhodovať o odvolaní A. Bubeníkovej, návrh zrejme neprejde

slovakia

left justify in out

img

Vládny kabinet bude dnes na svojom prvom tohtoročnom rokovaní rozhodovať aj o osude Anny Bubeníkovej vo funkcii šéfky Výkonného výboru Fondu národného majetku (FNM). Za jej odvolanie sa vyslovili SaS a KDH, proti by mali byť naopak ministri za SDKÚ-DS a Most-Híd. Vzhľadom na rozloženie síl vo vláde tak návrh ministra hospodárstva Juraja Miškova (SaS) zrejme nebude schválený.
Miškov svoje výhrady voči Bubeníkovej vyslovil už minulý týždeň. Dôvodom na jej odvolanie majú byť informácie, ktoré sa objavili na internete krátko pred Vianocami. Údajne spisy Slovenskej informačnej služby (SIS) pod názvom Gorila naznačujú korupčné správanie šéfky FNM v minulosti, pričom mala byť v úzkom spojení so spolumajiteľom Penty. Pravosť tvrdení o Bubeníkovej však doteraz nikto oficiálne nepotvrdil.
KDH sa k názoru SaS o nutnosti jej odchodu z funkcie pridalo v utorok (10.1.) večer po osobnom stretnutí predstaviteľov hnutia s Bubeníkovou. Za svojou nominantkou naopak naďalej stojí SDKÚ-DS. Podpredseda strany Ivan Mikloš v utorok vyhlásil, že šéfka FNM má jeho dôveru. "Pani Bubeníkovú poznám dlhé roky a nemám dôvod jej nedôverovať, dôverujem jej," zdôraznil.
Predsedníctvo Mosta-Híd rovnako v utorok prijalo rozhodnutie, že neodporúča svojim ministrom hlasovať za odvolanie Bubeníkovej z funkcie. Doteraz totiž orgány činné v trestnom konaní nepotvrdili informácie zo spisu Gorila, ktoré sa jej týkajú. Ak by sa však na dnešnom rokovaní vlády objavili nové skutočnosti, ministri tejto strany nemusia rešpektovať odporúčanie predsedníctva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona