Ministri budú opäť riešiť bralo pod Strečnom, prerokujú aj plán práce

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 07:50 • 2 min
Ministri budú opäť riešiť bralo pod Strečnom, prerokujú aj plán práce

BRATISLAVA - Vládny kabinet bude dnes opäť riešiť havarijnú situáciu brala pod hradom Strečno. Ministri o potrebných protihavarijných opatreniach hovorili už minulý týždeň, rokovanie však prerušili. Odborníci mali hľadať riešenie, ako skrátiť potrebné obmedzenia v doprave. Práce ju na tomto vyťaženom úseku majú úplne zastaviť najmenej na 11 víkendov.

slovakia

left justify in out

S rovnakým vylúčením dopravy počítal aj pôvodný návrh. Podarilo sa však skrátiť plánované obmedzenie dopravy do jedného jazdného pruhu z piatich na štyri mesiace. Podľa prvotných odhadov si mali protihavarijné opatrenia a sanácia vyžiadať 900.000 eur. Po inžiniersko-geologickom prieskume sa však ukázalo, že bude treba o 200.000 eur viac. Ich vyčlenenie do kapitoly envirorezortu majú dnes schváliť ministri.

 

Kabinet prerokuje aj svoj plán práce na ďalšie obdobie. V druhom polroku má pripraviť 57 zákonov a 23 nariadení vlády, vyplýva z návrhu Plánu legislatívnych úloh. Predkladá ho podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd). Vychádza zo schváleného programového vyhlásenia vlády, zohľadňuje aj úlohy vyplývajúce z požiadaviek na prebratie európskej legislatívy.

 

Témou bude aj nadchádzajúce zasadnutie Európskej rady, ktorá sa uskutoční 28. až 29 júna v Bruseli. Delegáciu má viesť premiér Robert Fico (Smer-SD). Predmetom summitu budú migrácia, zamestnanosť, rast a investície, vonkajšie vzťahy a výsledky referenda v Spojenom kráľovstve. Lídri už avizovali, že azda najočakávanejšou témou bude výsledok britského referenda. Od výsledku sa budú odvíjať i priority slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

 

Vláda sa bude zaoberať aj menovaním nového člena Akreditačnej komisie. Mal by sa ním stať Miroslav Fikar. V poradnom orgáne vlády nahradí Máriu Bielikovú, ktorej členstvo zaniklo k 1. decembru minulého roka. Bieliková sa stala dekankou fakulty vysokej školy, čo je nezlučiteľné s členstvom v komisii. Fikar je riaditeľom Ústavu informatizácie, automatizácie a matematiky Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU v Bratislave.

 

Ministri prediskutujú aj príspevky Slovenska do medzinárodných organizácií. Za posledné dva roky do nich poslalo vyše 81 miliónov eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies