Ministra Lajčáka teší, že Fico pôjde začiatkom júna do Bruselu

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 06:31 • 2 min
Ministra Lajčáka teší, že Fico pôjde začiatkom júna do Bruselu

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák hovoril už s premiérom Robertom Ficom o kalendári aktivít týkajúcich sa predsedníctva Slovenska v Rade EÚ.

slovakia

left justify in out

Pre Lajčáka je podľa jeho vlastných slov dobrou správou to, že predseda vlády sa do týchto aktivít zapojí ešte skôr, ako minister očakával. „Keď prvého júna odchádza celá vláda SR do Bruselu na stretnutie s Európskou komisiou, tak budeme mať na čele našej delegácie nášho predsedu vlády Roberta Fica,“ spresnil šéf diplomacie.


Práve cesta do Bruselu je podľa Lajčáka dôležitá nielen symbolicky, ale aj vecne. „To, čo bude pred tým, úprimne poviem, v tejto chvíli pre mňa nie je dôležité. Ten prvý jún je pre mňa dôležitý,“ uviedol Lajčák s tým, že návštevy susedných krajín sú symbolické. „Ale dobre vieme, že s partnermi z V4 sa premiér nepotrebuje predstavovať, komunikuje s nimi operatívne,“ povedal ďalej šéf rezortu zahraničných vecí.


V rámci slovensko-českých vzťahov je tradíciou, že slovenskí politici po vymenovaní do funkcie navštívia Prahu, naopak, českí predstavitelia smerujú na Slovensko. Robert Fico mal pôvodne na svoju prvú oficiálnu návštevu vycestovať do Prahy 14. apríla, cestu však zrušil pre zdravotné komplikácie. V ten deň ho hospitalizovali v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb. Po návšteve českého premiéra Bohuslava Sobotku mal pôvodne vycestovať aj do Varšavy a Budapešti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona