Ministerstvo životného prostredia dostalo pokutu 654.500 eur

NETKY.SK • 12 Máj 2012, 06:09 • 2 min
Ministerstvo životného prostredia dostalo pokutu 654.500 eur

Ministerstvo životného prostredia dostalo pokutu 654. 500 eur - Politika Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR dostalo od Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) pokutu 654.

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR dostalo od Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) pokutu 654.500 eur. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom dnes informovala televízia TA3 s tým, že dôvodom sankcie je zmluva ešte z čias ministra Jána Chrbeta (SNS). Rezort dostal pokutu za to, že Chrbet "prihral" 13-miliónovú propagačnú zákazku malej a dovtedy takmer neznámej reklamnej agentúre Bros. Súťaž bola podľa televízie iba naoko, ďalšie dve renomované firmy mali smolu. Ministerstvo pritom podľa TA3 nezaujímali výsledné cenové ponuky a porušilo tak zákon o verejnom obstarávaní. Chrbet uzavrel zmluvu s firmou Bros na propagáciu Operačného programu Životné prostredie. Peniaze smerovali napríklad na workshopy, konferencie alebo špeciálne logá. Zmluva platí až do budúceho roka a väčšina z 13 miliónov eur je už údajne vyčerpaná. Zmluvu kritizovali médiá už v roku 2010. Propagácia Operačného programu bola podľa nich v niektorých prípadoch až desaťnásobne predražená. Chrbet sa k pokute nevyjadril, nedvíhal telefón.
Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona