Ministerstvo životného prostredia bude rok využívať elektromobil, požičali mu ho

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 13:29 • 2 min
Ministerstvo životného prostredia bude rok využívať elektromobil, požičali mu ho

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia chce podporovať elektromobilitu. Najbližší rok bude preto využívať na jazdy po hlavnom meste i elektromobil, bezplatne zapožičaný jednou zo slovenských automobiliek.

slovakia

left justify in out

"Podporujeme akúkoľvek formu znižovania emisií. Auto s nulovými emisiami by malo patriť do vozového parku ministerstva," povedal dnes šéf rezortu Peter Žiga (Smer-SD). Ministerstvo chce podľa neho symbolicky pri príležitosti Dňa Zeme (22. 4.) ukázať, že elektromobilita je jednou z dobrých ciest, ako sa vyrovnávať s hrozbami klimatickej zmeny a globálneho otepľovania.
     

Elektromobil Volkswagen e-up! malo ministerstvo zapožičaný od spoločnosti Volkswagen Slovakia prvýkrát vlani počas týždňa mobility. Žeby išlo o reklamu, šéf envirorezortu odmieta. "Takto som to nikdy nevnímal, že je to reklama alebo niečo podobné. Ak by mali záujem ostatné automobilky, ktoré vyrábajú elektromobily, ponúknuť takúto formu spolupráce, radi ju prijmeme," povedal. 
     

Elektromobil pochádza z bratislavského závodu. "Verím, že aj za podpory Ministerstva životného prostredia SR sa podarí na slovenské cesty dostať viac elektromobilov," povedal Eric Reuting, člen predstavenstva pre personálnu oblasť spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies