Ministerstvo žiadalo od hygienikov výnimky pre športovcov či študentov, všetky boli schválené

NETKY.SK • 20 Január 2021, 7:27 • 2 min
Ministerstvo žiadalo od hygienikov výnimky pre športovcov či študentov, všetky boli schválené

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, žiadalo od hygienikov výnimky pre športovcov či študentov. Všetky výnimky, o ktoré minister žiadal boli schválené.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, žiadalo od hygienikov výnimky pre športovcov či študentov. Od 1. júla 2020 na Úrad verejného zdravotníctva  minister školstva Branislav Gröhling podstúpil 101 žiadostí o výnimku. Jedna sa pritom podľa ministerstva mohla vzťahovať aj na viac osôb, a to napríklad na športový tím. Všetky výnimky, o ktoré minister žiadal boli schválené.

„Každú žiadosť sme posudzovali individuálne a žiadateľa sme sa dopytovali na presný dôvod žiadosti o výnimku. V prípade nejasností, nepresností a nedostatočného odôvodnenia v žiadostiach boli tieto žiadosti o výnimky zamietané,“ objasnil odbor komunikácie.

 

img

Vo väčšine prípadov šlo o udelenie výnimky pre profesionálnych športovcov v rámci výkonu ich profesionálnej športovej činnosti. Títo športovci majú nastavené vlastné a striktné protiepidemické opatrenia. Zároveň sú pravidelne testovaní a ich zdravotný stav je monitorovaný. Ministerstvo žiadalo aj o výnimky pre študentov a ich sprevádzajúce osoby. Vojedinelých prípadoch požiadalo ministerstvo o výnimku aj pre iné osoby v rámci vecnej pôsobnosti ministerstva. Išlo napríklad o učiteľov, sprievod maloletých žiakov či študentov.

 

img

Podľa vyhlášky môže úrad udeliť osobe výnimku iba v nevyhnutných prípadoch na základe odôvodnenej písomnej žiadosti člena vlády Slovenskej republiky, do ktorého kompetencií prekročenie hranice patrí. Táto osoba sa musí pri vstupe na územie Slovenska preukázať negatívnym výsledkom PCR testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín. V odôvodnených prípadoch môže úrad udeliť výnimku aj bez tejto povinnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona