Ministerstvo zdravotníctva vysvetlilo, prečo sú vodné fajky škodlivejšie ako cigarety

NETKY.SK • 10 August 2020, 12:07 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva vysvetlilo, prečo sú vodné fajky škodlivejšie ako cigarety

MOSKVA, 10. augusta – RIA Novosti. Fajčenie vodnej fajky je škodlivejšie ako fajčenie cigariet. Okrem toho sa vo vodnej fajke môže šíriť koronavírusova infekcia, uviedla tlačova služba ruského ministerstva zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

„Mnoho ľudí si mysli, že použitie vodnej fajky je neškodlivé, ale práve vodná fajka je plná veľkého množstva nebezpečenstva a predovšetkým hovoríme o novej infekcií koronavírusu COVID-19,“ hovorí správa.

 

Zlé spracovanie vodnej fajky môže zároveň predstavovať riziko rozšírenia nielen koronavírusu, ale aj tuberkulózy, cholery a ďalších nebezpečných chorôb.

 

Vedúca Centra pre prevenciu a kontrolu konzumácie tabaku Národného lekárskeho výskumného centra pre terapiu a preventívnu medicínu Ministerstva zdravotníctva Ruska, Marine Gambaryan, poznamenala, že „fajčiari vodnej fajky absorbujú mnohokrát viac dymu ako fajčiari cigariet a za hodinu fajčenia vodnej fajky konzumujú 100-200 krát toxickejšie a karcinogénnejšie látky ako počas fajčenia cigarety“.

 

 „Fajčenie vodnej fajky je tiež nebezpečné pre ostatných – pasívny fajčiar pri vodnej fajke spôsobuje nenapraviteľné poškodenie svojho zdravia, porovnateľne s poškodením z aktívneho fajčenia,“ zdôraznila ministerka.

 

Zdroj: https://ria.ru/20200810/1575566887.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona