Ministerstvo zdravotníctva skupuje pozemky pod torzom na Rázsochách, chce tam asi stavať

NETKY.SK • 27 December 2017, 15:02 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva skupuje pozemky pod torzom na Rázsochách, chce tam asi stavať

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR skupuje pozemky pod skeletom rozostavanej nemocnice Rázsochy v Bratislave. Plánuje, že tam vyrastie nová univerzitná nemocnica.

slovakia

left justify in out

"MZ SR má záujem majetkovoprávne usporiadať nehnuteľnosti - pozemky, ktoré sú v trvalom zábere stavby Nemocnice Rázsochy. Celková výmera týchto nehnuteľností je 1772 metrov štvorcových," uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

 

Koľko by mohol výkup pozemkov stáť, bude podľa ministerstva známe po ukončení rokovaní so všetkými vlastníkmi pozemkov. V centrálnom registri zmlúv už možno nájsť viacero zmlúv, ide o sumy od 5 900 pod necelých 18 000 eur. Projektové územie je vo vlastníctve SR v správe MZ SR.

 

Štát dá pôvodne rozostavanú nemocnicu na Rázsochách zbúrať. Časom by sa tam mala postaviť nová univerzitná nemocnica; kedy by sa však mohlo začať s výstavbou, nie je zatiaľ jasné. Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) verí, že s výstavbou novej nemocnice sa podarí začať v tomto volebnom období.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies