Ministerstvo zdravotníctva rozdelilo pol milióna eur na protidrogové aktivity

NETKY.SK • 3 Október 2014, 10:48 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva rozdelilo pol milióna eur na protidrogové aktivity

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR rozhodlo, komu v tomto roku poskytne dotácie na podporu protidrogových aktivít. Vyše pol milióna eur rozdelilo medzi dvadsať subjektov.

slovakia

left justify in out

Na projekty pôjde od päťtisíc eur až do 50 tis. eur. Zoznam žiadateľov, ktorým rezort schválil dotácie, ako aj ich výšku zverejnil na svojej webovej stránke. Medzi podporenými projektmi sú odborné semináre, krátke dokumenty, športové podujatia či terapeutický pobyt. Spolupodieľať sa na financovaní aktivity musí aj prijímateľ dotácie, a to minimálne vo výške piatich percent zo schválenej sumy.

 

Najvyššiu sumu získa nezisková organizácia Zober loptu, nie drogy a spoločnosť Made in Media s.r.o., každá po 50 tis. eur. O pár stovák eur menej ministerstvo schválilo pre Tlačovú agentúru SR, pre spoločnosť C.E.N, s.r.o., ktorá spravuje televíziu TA3, či pre nadáciu Pomocné ruky. 

 

Rezort dostal celkovo 78 žiadostí o dotáciu v sume 2,4 mil. eur. "Dotáciu možno poskytnúť žiadateľovi po predložení žiadosti a dokladov, pri splnení podmienok podľa zákona o dotáciách. Z uvedeného dôvodu bolo vyradených z hodnotiaceho procesu päť žiadostí vo výške 100 948,50 eur," uviedla riaditeľka komunikačného odboru MZ Zuzana Čižmáriková. Zostávajúcich 73 žiadostí posúdila komisia, ktorá nakoniec rozhodla v prospech 21 z nich. 

 

Ako konštatuje MZ, cieľom poskytovania dotácií je finančná podpora aktivít deklarovaných v Národnej protidrogovej stratégii Slovenskej republiky na obdobie rokov 2013 - 2020, podpora programov, aktivít, inovatívnych prístupov a tiež snaha zachovať kontinuitu realizovaných aktivít a iniciatív v protidrogovej oblasti, ktoré majú obsiahnuť oblasť prevencie drogových závislostí, oblasť liečby drogových závislostí a oblasť a resocializácie drogovo závislých osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies