Ministerstvo zdravotníctva pripravuje s odborníkmi zjednodušenie COVID automatu, tvrdí Remišová

NETKY.SK • 25 Apríl 2021, 14:28 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva pripravuje s odborníkmi zjednodušenie COVID automatu, tvrdí Remišová

Podpredsedníčka vlády a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová v diskusnej relácii TV Markíza Na telo uviedla, že rezort zdravotníctva pripravuje spoločne s odborníkmi aktualizáciu COVID automatu.

slovakia

left justify in out

 Aktualizácia by mala priniesť jednoduchšie pravidlá a menší počet fáz uvoľňovania protipandemických opatrení. 

 

Mohlo by ťa zaujímať: V sobotu pribudlo celkovo 1 782 nových prípadov

Ďalšie uvoľňovanie opatrení by podľa Remišovej mohlo prísť už s aktualizovaným COVID automatom v prvý májový pondelok. „To, čo sa bude robiť v pondelok sme už oznámili, ďalšie uvoľňovanie, nejaká fáza, je možné, že už bude od budúceho týždňa,“ povedala Remišová s tým, že sa to môže týkať vzdelávania detí.

Predseda strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini, ktorý taktiež diskutoval, uviedol, že uvoľňovanie opatrení podporuje. Štát by podľa neho mal dodržiavanie protipandemických opatrení viac ponechať na individuálnu zodpovednosť ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona