Ministerstvo zdravotníctva plánuje pozmeniť Zoznam zdravotných výkonov: Bude upravený tak, aby odrážal realitu

NETKY.SK • 13 Júl 2017, 11:15 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva plánuje pozmeniť Zoznam zdravotných výkonov: Bude upravený tak, aby odrážal realitu

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR plánuje upraviť Zoznam zdravotných výkonov tak, aby zodpovedalo rozšírenému spektru zdravotných výkonov.

slovakia

left justify in out

Základným cieľom návrhu nariadenia vlády je nový zoznam zdravotných výkonov pre ambulantnú zdravotnú starostlivosť, jednodňovú zdravotnú starostlivosť, poskytovanie zdravotnej starostlivosti v rámci spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek, agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti, mobilných hospicov a tkanivových zariadení, ktorý bude odrážať realitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti na Slovensku.

Ako poznamenalo ministerstvo, zoznam bude podkladom na vytvorenie diagnostických a liečebných postupov, vytvorenie platobných mechanizmov, hodnotenie účinnosti jednotlivých vyšetrovacích a liečebných zdravotných výkonov vo väzbe na náklady vynaložené na poskytnutú zdravotnú starostlivosť. "Aktuálne platný Katalóg zdravotných výkonov už nespĺňa potreby poskytovateľov pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti vo všetkých špecializačných odboroch. Spektrum vykonávaných zdravotných výkonov pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti sa od roku 2004 a 2005 výrazne rozšírilo," zdôvodnil rezort.

Aplikačná prax podľa ministerstva ukázala niekoľko nedostatkov, okrem iného chýbajúce zdravotné výkony pre viaceré špecializačné odbory, chýbajúce zdravotné výkony, ktoré sa reálne v praxi vykonávajú, duplicity zdravotných výkonov, výskyt zdravotných výkonov, ktoré sú v katalógu viazané len na jednu odbornosť, avšak v súčasnosti sú vykonávané viacerými špecializačnými odbormi. Verejnosť sa môže zapojiť do prípravy právneho predpisu formou zasielania podnetov či návrhov do 15. augusta tohto roku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies