MInisterstvo zdravotníctva: O pacientov je postarané

NETKY.SK • 2 Február 2016, 16:28 • 2 min
MInisterstvo zdravotníctva: O pacientov je postarané

BRATISLAVA - Zdravotná starostlivosť vo Fakultnej nemocnici v Žiline je podľa ministra zdravotníctva Viliama Čisláka zabezpečená. "O všetkých pacientov je adekvátne postarané,“ konštatoval po utorňajšej návšteve nemocnice minister.

slovakia

left justify in out

Nemocnica v Žiline mala k utorku približne 800 hospitalizovaných pacientov. Za ostatné dva dni prijala na hospitalizáciu 118 nových pacientov. Zároveň do utorňajšieho obeda bolo v nemocnici vykonaných vyše 50 operácií, z toho väčšina plánovaných. "Na všetkých oddeleniach nemocnice sú naplánované a personálne zabezpečené služby, vrátane medializovaného oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny," skonštatovalo ministerstvo zdravotníctva.
Podobne je podľa rezortu zdravotná starostlivosť zabezpečená aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Prešove. "V pondelok bolo v prešovskej nemocnici hospitalizovaných celkovo 714 pacientov, v utorok sa počet hospitalizovaných zvýšil na 760. Zároveň za posledné dva dni bolo v tejto nemocnici operovaných 61 pacientov," oznámilo ministerstvo.


Rezort vyjadril ľútosť, že predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká v utorok zrušila dlhodobo plánované rokovanie ku kolektívnej zmluve v žilinskej nemocnici. "Opätovne tak znemožnila podpis tejto zmluvy. Mimochodom, táto zmluva vychádza v maximálne možnej miere v ústrety zamestnancom žilinskej nemocnice a zohľadňuje aj požiadavky sestier, pokiaľ ide o započítavanie odbornej praxe, či navýšenie mzdy v nadväznosti na odpracované roky," uzavrelo ministerstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies