Ministerstvo zdravotníctva dementuje informácie o pacientovi s podozrením na ebolu

NETKY.SK • 15 Október 2014, 07:15 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva dementuje informácie o pacientovi s podozrením na ebolu

BRATISLAVA – Pacient, ktorého prijali na centrálnom príjme Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove, vykazuje príznaky bežného infekčného ochorenia.

slovakia

left justify in out

Uvádza to v stanovisku Ministerstvo zdravotníctva SR a dementuje tak informácie o pacientovi s podozrením na ebolu, ktoré dnes priniesol portál noviny.sk. Informácie nie sú pravdivé a šíria medzi občanmi paniku, uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Martina Šoltésová. Na centrálnom príjme v Ružinove prijali podľa hovorkyne pacienta s "príznakmi bežného infekčného ochorenia“.

 

Ministerstvo zdravotníctva informuje, že cestovná anamnéza pacienta je negatívna a pacient bol preventívne prevezený na Kliniku infektológie a geografickej medicíny na základe interného opatrenia Univerzitnej nemocnice v súlade s odporúčaním Úradu verejného zdravotníctva SR. Podľa informácií portálu noviny.sk mal v ružinovskej nemocnici ležať muž z Etiópie, ktorý má horúčku a hnačku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona