Ministerstvo zdravotníctva by malo dostať o takmer 152 miliónov eur viac

NETKY.SK • 18 November 2014, 13:19 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva by malo dostať o takmer 152 miliónov eur viac

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva by malo dostať na budúci rok viac peňazí, ako bolo pôvodne plánované. Navýšenie rozpočtu by malo predstavovať takmer 152 miliónov eur. Vyplýva to z pozmeňujúceho návrhu Richarda Rašiho (Smer-SD), ktorý výbor dnes prijal.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu by sa plánovaná suma výdavkov 1,204 miliardy eur mala navýšiť na 1,356 miliardy eur. Peniaze majú vykryť stratu, ktorú vytvorili zmeny v zdravotných odvodoch. "Táto kompenzácia sa týka zmien v odvodoch, ktoré spôsobili, že nízko príjmové skupiny budú odvádzať na zdravotné poistenie menej. A týchto takmer 152 miliónov kompenzuje presne tú stratu, ktorá do zdravotníctva prišla," vysvetlil Raši.
     

Opozícii napriek navýšeniu chýba v rozpočte rezortu zdravotníctva 100 miliónov eur. "Návrh štátneho rozpočtu bol pripravený nekorektne. Mne v rozpočte chýbalo 250 miliónov eur. Pán minister Kažimír 150 doniesol, ak donesie ešte 100 miliónov, poviem, že rozpočet je celkom dobrý," povedal Viliam Novotný z SDKÚ-DS.
     

Minister zdravotníctva Viliam Čislák informoval, že celkový objem v jeho rezorte by mal byť v budúcom roku navýšený oproti tomuto roku o takmer 80 miliónov eur. To by malo podľa neho pokryť aj výdavky ako napríklad navýšenie platov a minimálnych miezd. Celkovo by malo ísť v budúcom roku na zdravotníctvo 4,13 miliardy eur. Za poistencov štát zaplatí viac ako 1,3 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona