Ministerstvo zdravotníctva bude naďalej kontrolovať nákupy štátnych nemocníc

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 13:23 • 2 min
Ministerstvo zdravotníctva bude naďalej kontrolovať nákupy štátnych nemocníc

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR bude aj naďalej kontrolovať nákupy, ako aj predaje majetkov všetkých svojich nemocníc a organizácií. Od začiatku mesiaca zároveň zvýšilo sumu, kedy bude možné obstarávať bez jeho súhlasu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z nového príkazu ministra Tomáša Druckera (nominant Smer-SD).

 

Rezortné organizácie tak budú pokračovať v každoročnom predkladaní svojich budúcoročných plánov nákupov a predajov ministerstvu. Ministerstvo im okrem toho bude schvaľovať aj verejné obstarávania nad 15.000 eur, doteraz to bolo 10.000 eur. Bez jeho súhlasu tiež budú môcť vyhlásiť niektoré tendre odobrené v pláne nákupov, aj to však len do určitej hodnoty. O každom verejnom obstarávaní musia nemocnice ministerstvo informovať.

 

Od kontroly si rezort sľubuje vyššiu transparentnosť a efektívnejšie vynakladanie finančných prostriedkov. Lepšej efektivite nemocníc, ktoré majú dlh vyše 540 miliónov eur, má pomôcť napríklad vlaňajšie zriadenie úradu pre podriadené organizácie na ministerstve či porovnávanie cien pri nákupoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies