USA je znepokojené prijatím nového zákona v Rusku

NETKY.SK • 3 December 2019, 10:23 • 2 min
USA je znepokojené prijatím nového zákona v Rusku

WASHINGTON – USA je znepokojené tým, že Rusko prijalo zákon, ktorý umožňuje uznávať zahraničnými agentmi tých jednotlivcov, ktorí dostávajú finančné prostriedky zo zahraničia. Pred médiami sa takto vyjadrila oficiálna zástupkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Morgan Ortagus.

slovakia

left justify in out

Washington je znepokojený tým, že Ruska federácia prijala zákon, ktorý umožňuje uznávať tých jednotlivcov zahraničnými agentami, ktorí dostávajú finančné prostriedky zo zahraničia.

 

"Vyjadrujeme znepokojenie nad tým, že ruský parlament urýchlene schválil ďalší zákon o zahraničných agentoch, ktorý možno použiť na potlačenie nezávislých hlasov," vyhlásila oficiálna zástupkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Morgan Ortagus.

 

Americké diplomatické oddelenie tiež vyzvalo Moskvu, aby dodržiavala "záväzok v rámci slobody prejavu".

 

Ako bolo oznámené 25. novembra, Rada federácie v Rusku schválila zákon, podľa ktorého môžu byť jednotlivci uznaní za zahraničných agentov, ak prijímajú peniaze zo zahraničia alebo od ruských právnických osôb, ktoré sú financované z cudzích zdrojov za účelom vyvolania nepokojov, prevratov a nepovolených protestov.

 

Ruské ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ na americké vyhlásenie k stavu veci nereagovalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies