Ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje na predĺženie výnimočného stavu vo Francúzsku

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 13:47 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje na predĺženie výnimočného stavu vo Francúzsku

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí informuje slovenských občanov, že po teroristických útokoch v Nice zo 14. júla francúzsky prezident François Hollande vyhlásil predĺženie výnimočného stavu. Výnimočný stav mal pôvodne platiť do 26. júla, predlžuje sa ale na celom kontinentálnom území Francúzska a Korziky na ďalšie tri mesiace.

slovakia

left justify in out

Francúzsko už dlhodobo čelí hrozbe teroristických útokov a v tomto kontexte slovenské ministerstvo zahraničných vecí odporúča slovenským občanom v záujme osobnej bezpečnosti vyhýbať sa masovým zhromaždeniam a v prípade teroristického útoku riadiť sa odporúčaniami príslušných bezpečnostných zložiek francúzskeho štátu, sledovať miestne médiá a v prípade naliehavej núdze na mieste kontaktovať stálu diplomatickú službu Veľvyslanectva SR v Paríži na telefónnom čísle +33 672 07 68 32 alebo stálu službu MZVaEZ SR v Bratislave na telefónnom čísle +421 (0)2 5978 2211.

 

Francúzske úrady pristúpili už po atentátoch z roku 2015 k zvýšenej kontrole na všetkých vstupných bodoch do krajiny – cestných, železničných, morských, leteckých. V departemente Alpes-Maritimes na juhu Francúzska bol celoštátny plán Vigipirate v boji s terorizmom zvýšený na stupeň „pozor, atentát“. Rovnakým spôsobom i operácia Sentinelle, na základe ktorej je na celom území Francúzska mobilizovaných 10-tisíc príslušníkov ozbrojených síl, okrem príslušníkov polície a žandárov, bude i naďalej účinná.

 

Rezort diplomacie odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania do Francúzska využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke ministerstva zahraničných vecí.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona