Ministerstvo zahraničných vecí stiahlo súhlas s pôsobením Slováka v misii OBSE na Ukrajine

NETKY.SK • 8 Február 2017, 17:28 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí stiahlo súhlas s pôsobením Slováka v misii OBSE na Ukrajine

BRATISLAVA - Na základe preverených informácií potvrdzujúcich, že konanie slovenského sekondovaného pozorovateľa v misii OBSE na Ukrajine je nezlučiteľné s princípmi a hodnotami, ktoré presadzuje Slovenská republika a OBSE, ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí dnes informovalo OBSE o tom, že berie späť svoj súhlas s pôsobením dotyčnej osoby v tejto misii. Agentúru SITA o tom informoval hovorca rezortu Peter Susko.

slovakia

left justify in out

O Slovákovi v pozorovateľskej misii OBSE na východe Ukrajiny informoval vo štvrtok 2. februára na svojom blogu aktivista Ján Benčík. Benčík na svojich blogoch prináša informácie o extrémistoch či slovenských žoldnieroch na Ukrajine.

 

Ministerstvo v spolupráci s ďalšími kompetentnými orgánmi SR v piatok 3. februára iniciovalo dôkladné preverenie celej záležitosti. Susko vtedy vysvetlil, že občanov Slovenska do misií OBSE nevysiela ministerstvo, ale záujemcovia vypĺňajú prihlášky online priamo na stránke OBSE.

 

Ministerstvo neposkytuje občanom SR v misiách OBSE žiadnu odmenu, ani iné finančné náhrady v súvislosti s prácou, ktorú vykonávajú, a ani nemá so sekondovaným občanom žiaden zmluvný vzťah.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies