Ministerstvo zahraničných vecí SR a SOV podpísali memorandum o spolupráci

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 16:52 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí SR a SOV podpísali memorandum o spolupráci

BRATISLAVA - Prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák v utorok podpísali memorandum o spolupráci.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo sa dohodou zaviazalo predovšetkým k pomoci v oblasti športovej diplomacie, zatiaľ čo SOV bude používať oficiálne symboly, ktoré propagujú Slovensko v zahraničí, medzi nimi aj značku Good Idea Slovakia (Dobrý nápad Slovensko). Dokument má rámcový charakter, konkrétne kroky súvisiace s účasťou slovenských športovcov na medzinárodných podujatiach budú upravené samostatne formou vykonávacích protokolov.

"Najmä prostredníctvom našej siete zastupiteľských úradov vieme olympijskému výboru pomôcť napríklad pri prezentácii kandidatúr na organizáciu niektorých športových súťaží," uviedol šéf rezortu diplomacie Lajčák a pripomenul, že spolupráca oboch inštitúcií nie je novinkou. "Siaha to už asi 20 rokov do histórie, ale po nástupe nového vedenia SOV sme sa dohodli, že by bolo vhodné dať tejto spolupráci aj nejaký formálny rámec," pokračoval minister.

"Chceme nadviazať na veľmi dobré praktické skúsenosti, ktoré máme. Činnosť slovenských zastupiteľských úradov je pre našich pracovníkov veľmi dôležitá, sú takým prvým kontaktným miestom v zahraničí. Teším sa a verím, že ministerstvu pomôžeme s prezentáciou našej krajiny v zahraničí," povedal pri slávnostnom podpise memoranda prezident SOV Siekel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies