Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie vyhlásilo: Spojené štáty bránia úplnej likvidácii teroristov v Sýrii

NETKY.SK • 15 Február 2018, 16:54 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie vyhlásilo: Spojené štáty bránia úplnej likvidácii teroristov v Sýrii

MOSKVA - Činnosti Washingtonu, týkajúce sa sýrskeho smeru, bránia procesu konečnej likvidácie terorizmu v regióne a prítomnosť amerických vojakov na území Sýrie je ničím neodôvodnená. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

O tom vyhlásil riaditeľ oddelenia humanitárnej spolupráce a ľudských práv, splnomocnený ruským ministerstvom zahraničných vecí Anatoly Viktorov.

 

"Začneme tým, že americká armáda sa nachádza nelegálne na území Sýrie, bez súhlasu vlády štátu - člena OSN. Oni ospravedlňujú svoju prítomnosť v Sýrii cieľom boja proti terorizmu, ale pritom ich činnosť vytvára vážne prekážky pre celkovú likvidáciu teroristickej epidémie v Sýrii," povedal diplomat.

 

Viktorov pripomenul, že v Sýrii gangy "islamského štátu" s rozhodujúcou účasťou ruskej armády sú prakticky rozbité a pokračujúca prítomnosť amerických jednotiek na území Sýrskej arabskej republiky nemá žiadne presvedčivé odôvodnenie.

 

"Zachovanie americkej prítomnosti na sýrskej pôde sa nemôže brať do úvahy inak, ako ničím neoprávnené a pokračujúce hrubé porušovanie suverenity Sýrskej arabskej republiky zabraňujúce vytvoreniu zdravého politického procesu a obnovenia jednoty tejto krajiny. Tiež vidíme v týchto činoch snahu američanov rozdeliť Sýriu, čím ju oslabiť a premeniť na ďalší bábkový štátny útvar," zhrnul Anatoly Viktorov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies