Ministerstvo zahraničných veci Ruska: Washington tlačí Kyjev ku krviprelievaniu

NETKY.SK • 21 December 2017, 23:42 • 2 min
Ministerstvo zahraničných veci Ruska: Washington tlačí Kyjev ku krviprelievaniu

MOSKVA - Americká administratíva vyzbrojuje miestnu armádu, čím tlačí ukrajinské úrady ku krviprelievaniu. O tom vyhlásila hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruska Mária Zakharová na brífingu. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

"Pri vyzbrojovaní kyjevskej vlády, Spojené štáty takpovediac tlačia ku obnoveniu masívneho krviprelievania na Donbase, kde je situácia aj bez toho na pokraji zrútenia. Kvôli neustálemu strelianiu zo strany kontrolovanej Kyjevom. Washington sa stáva komplicom v zabíjaní ľudí, ktorí sa búria proti usporiadanému štátnemu prevratu nacionalistami na Ukrajine a obhajujú svoje vlastné právo, rozprávať v rodnom jazyku a bránia svoj systém hodnôt," povedala Zakharová.

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí schválilo dodávky zbraní kyjevskému režimu, vo výške 41,5 miliónov dolárov. V nomenklatúre dodávok väčšina z nich obdrží ostreľovacie pušky, munície a iné ručné zbrane. Očakávaný protitankový raketový systém "Javelin", v zozname povolených dodávok nie je.

 

"Samozrejme, história rozloží všetko na svoje miesta, ale chcelo by to vedomie následkov poznať už teraz, čo umožní zabrániť tak veľkému počtu obetí," zhrnula Mária Zakharová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona