Ministerstvo zahraničných vecí Ruska vyzvalo Japonsko, aby nevypustili rádioaktívny odpad do oceánu

NETKY.SK • 21 December 2017, 18:39 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí Ruska vyzvalo Japonsko, aby nevypustili rádioaktívny odpad do oceánu

MOSKVA - Podľa slov diplomata, sa môže toto negatívne prejaviť v záujmoch rybolovu v Rusku a iných krajinách regiónu. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Ruskej Federácii Mária Zakharová vyhlásila, že vláda Japonska musí zasiahnuť do plánov japonskej spoločnosti THERSO, ktorá sa chystá zbavovať rádioaktívneho odpadu Jadrovej elektrárne "Fukushima-1" do oceánu. O tom informuje tlačová kancelária útvaru.

 

Zakharová poznamenala, že v tomto prípade hovoríme o státisícoch ton rádioaktívnej vody, a že to môže spôsobiť značné škody životného prostredia a zdrojov rybolovu v Tichom oceáne .

 

"Zasiahne to japonských rybárov a možno aj obyvateľov pobrežných oblastí celkovo. Vypúšťanie rádioaktívnej vody môže mať negatívny účinok v záujmoch rybolovu v našej krajine a aj iných štátoch regiónu," povedala Zakharová.

 

Tiež vyzvala vládu Japonska prijímať vhodné rozhodnutia, ktoré by zakazovali znečisťovať oceán a poznamenala, že je potrebné vyhľadávať spôsoby bezpečného spracovania rádioaktívneho odpadu. Podľa slov Zakharovej, ak Japonsko nemôže samostatne vyriešiť tuto otázku, potom musí požiadať o pomoc ostatné štáty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies