Ministerstvo zahraničných vecí Ruska: Únik "Bielych prilieb" zo Sýrie poukazuje na to, koho rozkazy vykonávali

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 16:44 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí Ruska: Únik "Bielych prilieb" zo Sýrie poukazuje na to, koho rozkazy vykonávali

MOSKVA - Členovia mimovládnej organizácie "Biele prilby" dorazili do Jordánska. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Útek zamestnancov mimovládnej organizácie "Biele prilby" zo Sýrie, so zahraničnou podporou dokazuje to, koho rozkazy vykonávali, a pre koho pracovali. Toto bolo uvedené v komentároch ruského ministerstva zahraničných vecí v pondelok 23. júla 2018.
       

Predtým, oficiálny predstaviteľ izraelského ministerstva zahraničných vecí Emmanuel Nachshon oznámil, že Izrael evakuoval zo Sýrie na žiadosť Spojených štátov, Kanady a viacerých európskych krajín, aktivistov "Bielych prilieb" s rodinami. 
       

Izraelské armádne rádio "Galey Tsakhal" informovalo, že počas operácie bolo prepravených 800 osôb na územie Jordánska z južných oblastí Sýrie, kde vládne jednotky dokončujú operáciu proti ozbrojeným skupinám.
     

V Damasku sú presvedčení, že zamestnanci "Bielych prilieb" sú prepojení s teroristami zoskupenia "Jebhat an-Nusra" a konajú v jeho záujmoch. Spojené štáty finančne podporovali túto mimovládnu organizáciu od roku 2013 a poskytli jej viac ako 33 miliónov dolárov. 
     

Ako poznamenali na ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie, obľúbeným spôsobom práce "prilby" bola tvorba záberov propagandistických filmov, ktoré boli široko replikované v západných médiách a na internete, čo aj potvrdili 26. apríla 2018 skutoční svedkovia provokácií s chemickými zbraňami vo Východnej Ghute, pred zástupcami organizácie pre zákaz chemických zbraní v Haagu.
     

Aktivisti mimovládnej organizácie "Biele prilby" konali výlučne na územiach, ktoré kontrolovali islamskí radikáli, pripravovali falzifikáty, ktoré sa potom používali ako zámienka na podanie obvinenia voči sýrskym orgánom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona