Ministerstvo zahraničia uzavreli zmluvu s hudobníkom Petrom Breinerom

NETKY.SK • 26 Október 2015, 14:57 • 2 min
Ministerstvo zahraničia uzavreli zmluvu s hudobníkom Petrom Breinerom

BRATISLAVA – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí uzavrelo zmluvu s hudobníkom Petrom Breinerom. Zmluva je zverejnená na Centrálnom registri zmlúv. Umelec za odohranie šiestich koncertov počas predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie dostane 42-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Podľa zmluvy Breiner odohrá šesť koncertov počas predsedníctva Slovenska v Rade EÚ, a to v Londýne, Osle, Helsinkách, Talline, Rige a Vilniuse. Každý z koncertov by mal trvať hodinu až dve. Za odohranie týchto koncertov dostane Breiner 42-tisíc eur. Ako sa ďalej uvádza v zmluve, odmena „zahŕňa všetky náklady umelca s vykonaním diela“, teda napríklad ubytovanie, dopravu či zdravotné poistenie a licenčné poplatky. Rezort diplomacie podľa zmluvy musí zabezpečiť priestory na odohranie koncertu či propagovať podujatia, na ktorých Breiner vystúpi. Ministerstvo má podľa zmluvy takisto zabezpečiť klavír.

 

Ako priblížil hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano, slovenské predsedníctvo je unikátnou príležitosťou na prezentáciu slovenských diel, autorov, umelcov a kultúrnych projektov. "Ambíciou je prezentovať a sprostredkovať slovenské tradície moderným spôsobom aj zahraničnej verejnosti. Dirigent, klavirista, skladateľ a aranžér Peter Breiner je jedným z najnahrávanejších hudobníkov sveta. Dielo tohto špičkového slovenského umelca Slovenské tance vystihuje podstatu zamerania našej kultúrno-spoločenskej prezentácie," uviedol Stano.

 

Slovenské tance sú autorským projektom Petra Breinera. "Ide o jazzovú úpravu slovenských ľudových piesní. Toto dielo je charakteristické špecifickým Breinerovým hudobným jazykom, prvkami jazzu, folklóru a improvizácie," priblížil Stano s tým, že Slovenské tance budú mať premiéru v Slovenskom národnom divadle vo februári 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies