Ministerstvo zahraničia upozorňuje na zvýšený výskyt meningitídy v Nigérii

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 13:12 • 2 min
Ministerstvo zahraničia upozorňuje na zvýšený výskyt meningitídy v Nigérii

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí upozorňuje slovenských občanov na zdravotné riziká pri cestách do určitých federálnych štátov Nigérie v súvislosti so zvýšeným výskytom ochorenia na meningitídu Cerebrospinal meningitis (CSM), a to hlavne počas obdobia sucha, ktoré potrvá približne do mája/júna. Ide o federálne štáty Zamfara, Katsina, Sokoto, Kebbi, Niger, Nassarawa, Jigawa, FCT Abuja, Gombe, Taraba, Yobe, Kano, Osun, Cross River, Lagos a Plateau. Informácia sa nachádza na internetovej stránke MZV.

slovakia

left justify in out

Slovenským cestovateľom ministerstvo odporúča pred cestou do krajiny sa informovať u svojho lekára na možnosť vakcinácie proti tejto smrteľnej chorobe, ktorá postihuje všetky vekové kategórie, štatisticky najviac deti a mladých ľudí do 20 rokov.

Ministerstvo súčasne pripomína, že cestovné odporúčanie pre Nigériu 2. stupňa - zvážiť nevyhnutnosť cestovania do určitých oblastí, ktoré vydali v júni 2015, zostáva naďalej v platnosti. Táto cestovná informácia odporúča občanom zvážiť nevyhnutnosť cestovania do severovýchodných federálnych štátov krajiny a delty rieky Niger v súvislosti s aktivitami teroristickej skupiny Boko Haram.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí zároveň vyzýva slovenských občanov, aby v prípade cestovania do Nigérie využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke rezortu diplomacie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies