Ministerstvo zahraničia potvrdilo úmrtie nezvestnej Slovenky, ktorú v Atlantiku hľadala stráž

NETKY.SK • 1 August 2017, 11:32 • 2 min
Ministerstvo zahraničia potvrdilo úmrtie nezvestnej Slovenky, ktorú v Atlantiku hľadala stráž

BRATISLAVA - Slovenské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo dnes úmrtie 24-ročnej Slovenky, ktorá bola od nedele nezvestná v Atlantickom oceáne pri brehoch dovolenkového strediska Point Pleasant Beach v štáte New Jersey.

slovakia

left justify in out

"Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, oceán vyplavil na breh telo, ktoré bolo stotožnené s nezvestnou osobou, po ktorej pobrežná stráž predtým vyhlásila pátranie," uviedol hovorca rezortu diplomacie Peter Susko.

 

Podľa regionálneho internetového servera Lavallette-Seaside Shorebeat si Slovenka išla v nedeľu skoro ráno približne o 02.30 h zaplávať spolu s 23-ročným Slovákom. Podľa miestnej polície ich premohli "ťažké príbojové podmienky" sprevádzané silnými vetrami vanúcimi od severovýchodu. Slovák sa dostal na breh, Slovenke sa to nepodarilo. Pobrežná stráž spustila pátranie pomocou záchranárskych lodí a helikoptér.

 

Záchranári oznámili, že pátranie prerušili v nedeľu po 22.30 h miestneho času. "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine v tomto nanajvýš ťažkom čase," uviedol kapitán Scott Anderson. "Prerušenie pátrania je vždy ťažké rozhodnutie a neprijímame ho ľahko."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies