Ministerstvo vnútra: Situácia v Tunise ukázala, aké je dôležité mať funkčnú letku

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 15:02 • 2 min
Ministerstvo vnútra: Situácia v Tunise ukázala, aké je dôležité mať funkčnú letku

BRATISLAVA - Vo štvrtok (19.3.) pred polnocou sa dostali domov na Slovensko členovia detského folklórneho súboru (DFS) Klnka z bratislavskej Dúbravky, ktorí boli v hlavnom meste Tuniska počas teroristického útoku na múzeum Bárdú.

slovakia

left justify in out

Deti a vedúcich výpravy dopravil domov vládny špeciál TU-154 M, ktorý vyslalo Ministerstvo vnútra (MV) SR v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

 

Ako pripomenul hovorca MV Petar Lazarov, vládny špeciál sa len prednedávnom vrátil z opravy z Ruska, ktorá stála vyše 87.000 eur. "Situácia, ku ktorej v posledných dňoch v Tunisku došlo, ukázala, aké dôležité je mať funkčnú letku, ktorá je schopná v krátkom čase zareagovať a priletieť pre občanov, ktorí sa ocitli v krízovej situácii v zahraničí," povedal v tejto súvislosti Lazarov.

 

Pri útoku na múzeum Bárdú v Tunise zastrelili militanti v stredu (18.3.) 23 ľudí, väčšinou zahraničných turistov. Teroristický útok sa odohral v tuniskej metropole v čase, keď tam boli členovia DFS na výlete. Ten sa mal pôvodne skončiť v utorok 24. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona