Ministerstvo vnútra si plánuje prenajať luxusné autá za 4 milióny eur

NETKY.SK • 4 November 2015, 14:11 • 2 min
Ministerstvo vnútra si plánuje prenajať luxusné autá za 4 milióny eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR si plánuje prenajať približne 50 kusov osobných automobilov luxusnej triedy so zvláštnym doplnkovým príslušenstvom a výbavou, voliteľným doplnkovým príslušenstvom a výbavou s následnou možnosťou ich odkúpenia po ročnom prenájme. Hodnotu zákazky vyčíslilo na štyri milióny eur. Predbežné oznámenie zverejnilo na stránke Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

slovakia

left justify in out

„Ide o prenájom vozidiel v súvislosti so zabezpečením slovenského predsedníctva v EÚ a presunmi zahraničných hostí, ktorí sa počas nášho predsedníctva zúčastnia rôznych akcií na Slovensku. Ministerstvo si do zmluvy dalo aj klauzulu, že bude mať možnosť tieto vozidlá v prípade záujmu odkúpiť. Možnosť, ale nie povinnosť,“ uviedol hovorca MV SR Petar Lazarov.

Podľa internetovej stránky Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Slovensko bude v druhom polroku 2016 predsedať Rade EÚ, kde sú zastúpené členské štáty.

 

Ako predsednícky štát bude SR viesť rokovania o novej európskej legislatíve či aktuálnych politických otázkach. Jej hlavnou úlohou dovnútra Rady EÚ bude hľadať kompromisy medzi členskými štátmi v európskych politikách. Navonok ich bude Slovensko zastupovať vo vzťahu k ďalším európskym inštitúciám ako Európska komisia či Európsky parlament. Pôjde o historicky prvé slovenské predsedníctvo. Jeho príprava, ktorá sa začala v roku 2012, patrí medzi priority vlády SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona