Ministerstvo vnútra podporilo záchranárskych psovodov aj dobrovoľnú horskú službu

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:57 • 2 min
Ministerstvo vnútra podporilo záchranárskych psovodov aj dobrovoľnú horskú službu

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra podporilo prostredníctvom dotácií záchranárskych psovodov a dobrovoľných horských záchranárov.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v dokumentoch zverejnených v Centrálnom registri zmlúv. Dotáciu 12 860 eur od rezortu dostala Špeciálna kynologická záchranná služba SLOVAKIA. Sumu 10 000 eur môžu psovodi podľa zmluvy využiť na "financovanie podpory zlepšenia materiálno-technického zabezpečenia a činností pri záchrane života, zdravia, majetku a životného prostredia". Zvyšných 2 860 eur dostali na podporu odbornej prípravy, výcvik a tiež preventívnu výchovu. Medzi úlohy Špeciálnej kynologickej záchrannej služby SLOVAKIA patrí napríklad vyhľadávanie stratených a nezvestných ľudí, poskytovanie prvej pomoci, vyhľadávanie ľudských tiel po prírodných alebo iných katastrofách alebo poradenská služba. Psovodi zo združenia sa na zásahoch a cvičeniach zúčastňujú na Slovensku aj v zahraničí.


Rovnako 10 000 eur na zlepšenie materiálneho vybavenia od rezortu vnútra dostala aj Horská služba PIENAP. Na odbornú prípravu a výcvik môžu dobrovoľní horskí záchranári využiť 2 540 eur. Horská služba PIENAP je občianskym združením, medzi úlohy ktorého patrí napríklad záchranná činnosť, preventívno-výchovná činnosť, ochrana prírody, sprievodcovské a informačné služby, značenie a údržba turistických chodníkov, lyžiarskych, bežeckých, turistických trás a cyklistických trás alebo údržba turistických prístreškov, útulní a chát. Služba pôsobí na území Pieninského národného parku a jeho ochranného pásma na území Pienin a Spišskej Magury.


Organizácie musia podľa zmlúv poskytnuté finančné prostriedky vyčerpať do konca marca 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona