Ministerstvo vnútra plánuje nakúpiť ďalšie vrtuľníky pre hasičov a políciu

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:29 • 2 min
Ministerstvo vnútra plánuje nakúpiť ďalšie vrtuľníky pre hasičov a políciu

BRATISLAVA – Na Ministerstve vnútra (MV) SR už rok prebieha verejné obstarávanie týkajúce sa uzavretia rámcovej dohody na nákup ôsmich nových vrtuľníkov. Podľa informácií TASR však rezort plánuje nakúpiť len štyri vrtuľníky a to tri pre potreby hasičov a jeden pre Policajný zbor.

slovakia

left justify in out

„Rámcová dohoda bude na osem vrtuľníkov. Verejné obstarávanie ešte nebolo ukončené a nie je možné poskytnúť bližšie informácie. Letecký útvar MV SR má momentálne dva vrtuľníky Bell 429 a jeden Mil 171, ktoré sú využívané na záchranárske prace vo vysokohorskom teréne, hasenie požiarov a policajné činnosti od monitorovania slovensko-ukrajinskej hranice, až po monitorovanie dopravnej a bezpečnostnej situácie. Druhý Mil 171 čaká na generálnu opravu,“ povedal pre TASR hovorca MV SR Petar Lazarov.

 

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) minulý rok v októbri zverejnil na svojej internetovej stránke oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania na maximálne osem vrtuľníkov, ktoré MV SR plánovalo nakúpiť. Predpokladaná celková hodnota nákupov na celé obdobie trvania rámcovej dohody bola 80 miliónov eur.

 

„Predmetom tejto zákazky je dodávka celkového predpokladaného množstva - maximálne ôsmich kusov nových, nepoužitých, dvojmotorových viacúčelových vrtuľníkov, technickej dokumentácie, náradia, pozemného vybavenia a diagnostických zariadení, doplnkového vybavenia, zaškolenia personálu verejného obstarávateľa, prídavných zariadení, vrátane rozšírenej záruky,“ uviedol rezort vnútra v oznámení.

Jeden nový vrtuľník Bell 429 si MV SR prevzalo 17. augusta minulého roka. Minister vnútra Robert Kaliňák vtedy informoval aj o plánovanom nákupe ďalších strojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona