Ministerstvo vnútra oznámilo, kedy bude výberové konanie na nového prezidenta PZ SR

NETKY.SK • 14 December 2020, 15:34 • 2 min
Ministerstvo vnútra oznámilo, kedy bude výberové konanie na nového prezidenta PZ SR

BRATISLAVA - Poznáme dátum výberového konania na funkciu nového prezidenta PZ.

slovakia

left justify in out

Výberové konanie na funkciu prezidenta Policajného zboru (PZ) SR sa uskutoční 4. januára 2021 o 10:00 v budove Ministerstva vnútra SR na Pribinovej ulici v Bratislave. 


Oznámila to dnes riaditeľka tlačového odboru rezortu vnútra Barbara Túrosová. Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky dnes taktiež zverejnilo na svojej webovej stránke životopisy uchádzačov. 


Výberovej komisii sa predstavia dvaja kandidáti, ktorí spomedzi 4 prihlásených uchádzačov, splnili podmienky účasti vo výberovom konaní. 

Ide o Petra Kovaříka, dočasne povereného predzidenta PZ a veliteľa útvaru osobitného určenia Prezídia PZ Štefana Hamrana.

 

Čítajte tiež: AKTUALIZÁCIA: Poškodenie zdravia Milana L. dal prešetriť nový generálny prokurátor SR

 

Komisia, v ktorej má zastúpenie aj Generálna prokuratúra SR, Akadémia PZ v Bratislave a Úrad inšpekčnej služby, bude hodnotiť organizačné, riadiace a kontrolné schopnosti, rovnako odborné vedomosti a ďalšie zručnosti uchádzačov potrebné na výkon funkcie policajného prezidenta. 


„Každý z uchádzačov bude tiež obhajovať svoju vlastnú koncepciu rozvoja a riadenia PZ,“ uviedol minister vnútra Roman Mikulec. 


Komisia predloží ministrovi vnútra zápisnicu z výberového konania s odporúčaniami.

Minister do 15 dní predloží Výboru pre obranu a bezpečnosť Národnej rady SR uchádzačov, ktorých komisia vyhodnotila ako vhodných na funkciu policajného prezidenta.

 

Výbor po verejnom vypočutí kandidátov odporučí Mikulcovi vymenovať jedného z nich. Ak odporúčanie členovia výboru nevydajú, ministerstvo vnútra bude musieť výberové konanie zopakovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies