Ministerstvo vnútra otvára pomaturitné štúdium pre budúcich policajtov

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 18:41 • 2 min
Ministerstvo vnútra otvára pomaturitné štúdium pre budúcich policajtov

BRATISLAVA - Základnú policajnú prípravu môžu záujemcovia začať už od 18-tich rokov. Na ministerstve vnútra už druhýkrát totiž otvárajú pomaturitné štúdium v odbore bezpečnostná služba - základná policajná príprava. Záujemcov láka do prípravy aj ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) na svojom profile na sociálnej sieti. Prihlášku môžu posielať študenti s maturitou do 31. júla.

slovakia

left justify in out

"Týmto projektom chceme osloviť a pripraviť na službu v polícii mladých ľudí a to najmä absolventov stredných odborných škôl, ktorí nemajú možnosť vstúpiť do služieb polície kvôli zvýšenej vekovej hranici prijatia od 21 rokov," vysvetľuje ministerka. Minulý rok podľa jej slov nastúpilo do obidvoch základných policajných škôl 128 absolventov.

 

Prijímacie pohovory budú 14. a 15. augusta v sídle školy v Pezinku a v Košiciach. Náhradný termín je 23. augusta 2018. "Pozostávajú z psychologického vyšetrenia, previerky ovládania štátneho jazyka a previerky fyzickej zdatnosti," dopĺňa Saková. Prihlášku na štúdium a ostatné tlačivá sú na webe https://www.minv.sk/?pomaturitne-kvalifikacne-studium v dolnej časti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona