Ministerstvo vnútra onedlho ukončí vyšetrovanie pádu policajného vrtuľníka

NETKY.SK • 9 Február 2018, 10:08 • 2 min
Ministerstvo vnútra onedlho ukončí vyšetrovanie pádu policajného vrtuľníka

BRATISLAVA - V najbližšom čase zasadne komisia, ktorá uzavrie prípad vlaňajšej májovej nehody policajného vrtuľníka Bell 429

slovakia

left justify in out

"Až potom bude možné poskytnúť bližšie informácie a presné príčiny pádu stroja," uviedol pre agentúru SITA hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov. Televízia Markíza vo štvrtok informovala, že za pádom policajného vrtuľníka pri ktorom zahynuli dvaja hasiči, je ľudský faktor a nie chyba motorov. Televízii to údajne neoficiálne potvrdili dva nezávislé zdroje.

Policajný vrtuľník Bell 429 spadol z výšky približne 100 metrov v stredu 10. mája 2017 popoludní pri výcviku evakuácie osôb. Pri nehode zahynuli dvaja hasiči a zranili sa dvaja policajní piloti.

 

Výsledkom prvotného skúmania čiernych skriniek havarovaného vrtuľníka v Prahe bolo, že išlo o technickú poruchu a nie zlyhanie pilota. Následne boli skrinky a časti stroja dopravené do Spojených štátov amerických na podrobnejšie skúmanie.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies