Ministerstvo vnútra kúpilo pre políciu 16 nových vozidiel Škoda Superb

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 19:02 • 2 min
Ministerstvo vnútra kúpilo pre políciu 16 nových vozidiel Škoda Superb

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra kúpilo pre políciu 16 nových vozidiel Škoda Superb s najsilnejšími motormi.

slovakia

left justify in out

Spolu s výbavou stáli približne 650-tisíc eur, uvádza sa v kúpnej zmluve, ktorú zverejnili v Centrálnom registri zmlúv. Ide o autá so šesťvalcovým benzínovým motorom s výkonom 260 koní, automatickou prevodovkou a pohonom 4x4. "Vozidlá sú určené do priameho výkonu policajnej činnosti," uviedli z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra. Okrem Superbov objednali aj nové autá pre hasičov. Osem čiernych vozidiel Škoda Octavia vyšli rezort vnútra podľa zverejnenej zmluvy na 231-tisíc eur. Autá majú dvojlitrový naftový motor a automatickú prevodovku.


Rezort ministra Roberta Kaliňáka pokračuje v obnove svojho vozového parku. Naposledy avizovali nákupy áut pre policajných kynológov. Plánujú kúpiť približne 60 vozidiel za približne 2,1 milióna eur. Ministerstvo tiež pripravuje súťaž na nákup približne 300 vozidiel triedy SUV G2, teda veľkých off-roadov. Hodnotu predbežne vyčíslili na takmer 12 miliónov eur. Menší druh terénnych áut SUV ministerstvo objednávalo nedávno, tender na túto kategóriu s hodnotou viac ako 17 miliónov eur uzavreli vlani na jeseň. Policajti dostanú Hyundai ix35, Kia Sportage a Volkswagen Tiguan. Okrem terénnych áut menili v rezorte aj vozidlá nižšej strednej triedy. Vlani dostali policajti 740 vozidiel VW Golf za takmer 17 miliónov eur. Okrem toho kupovali aj vozidlá Kia a Hyundai a tiež menšie Peugeoty. Ministerstvo mení aj dodávky a mikrobusy, dodávateľom je v tomto segmente Porsche Slovakia s vozidlami VW Transporter a VW Crafter. Objednávajú aj z tendra na luxusnejšiu triedu, kde uspeli vozidlá Audi A4, Volkswagen Passat či spomínaná Škoda Superb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies