Ministerstvo vnútra je pripravené poslať pre turistov v nepále vládny špeciál

NETKY.SK • 16 Október 2014, 14:50 • 2 min
Ministerstvo vnútra je pripravené poslať pre turistov v nepále vládny špeciál

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra je pripravené poslať pre slovenských turistov v Nepále vládny špeciál. Pre TASR to uviedol riaditeľ tlačového odboru kancelárie ministra vnútra Ivan Netík.

slovakia

left justify in out

Lietadlo Tu-154 M by mohlo naspäť na Slovensko priviezť ôsmich zachránených členov expedície, ako aj ich dvoch mŕtvych kolegov.
     

Nepálske úrady dnes potvrdili smrť dvoch Slovákov a troch nepálskych horských vodcov, ktorí boli nezvestní po lavíne v základnom tábore pod vrchom Dhaulágirí v strednom Nepále. Túto informáciu pre TASR potvrdil aj šéf tlačového odboru slovenského rezortu diplomacie Peter Susko.
     

Podľa webovej stránky Expedition.sk po páde lavíny ostali nezvestní Janko Matlák a Vlado Švancár. Osem ďalších členov slovenskej expedície sa podarilo helikoptérami dopraviť do mesta Pokhara. Do pomoci záchranárom pri ich pátraní sa podľa spomínanej webovej stránky dnes zapojili aj Peter Kostelanský a Jiří Švihálek. Ostatní zostali v Pokhare. Všetci sú zdravotne v poriadku a bez vážnejších zranení.
     

Počet potvrdených obetí snehových víchric a lavín, ktoré postihli strednú časť krajiny tento týždeň, sa zvýšil na 29. Väčšina z nich, vrátane 12 cudzincov, zahynula v oblasti priesmyku Thorang La na obľúbenej okružnej túre okolo masívu Annapurny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona