Ministerstvo vnútra finančne podporí Červený kríž

NETKY.SK • 5 November 2015, 11:17 • 2 min
Ministerstvo vnútra finančne podporí Červený kríž

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra formou dotácií finančne podporí Slovenský Červený kríž. Ako sa uvádza v zmluvách zverejnených na Centrálnom registri zmlúv, sumu 3 050 eur od rezortu dostanú územné spolky organizácie v Spišskej Novej Vsi a tiež vo Svidníku.

slovakia

left justify in out

Finančné prostriedky majú byť podľa zmluvy využité na podporu odbornej prípravy, preventívno-výchovného a odborného výcviku subjektov pôsobiacich pri záchrane života, zdravia, majetku a životného prostredia. Sumu 2 520 eur dostane na rovnaký účel aj Horská služba Malá Fatra. Tá sa venuje predovšetkým zabezpečovaniu záchranných prác v horskom teréne, ale zabezpečuje aj lavínové merania a pozorovania, informuje verejnosť o snehových podmienkach na horách a zabezpečuje prevádzku záchranných a ohlasovacích staníc Horskej služby.


Slovenský Červený kríž je pobočkou medzinárodnej humanitárnej organizácie fungujúcej od roku 1859. Zaoberá sa napríklad výučbou prvej pomoci, zabezpečovaním darovania krvi, poskytuje tiež humanitárnu pomoc v krízových situáciách a propaguje myšlienky medzinárodného humanitárneho práva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies