Ministerstvo vnútra dá na prepravu humanitárnej pomoci 400-tisíc eur

NETKY.SK • 30 September 2016, 10:57 • 2 min
Ministerstvo vnútra dá na prepravu humanitárnej pomoci 400-tisíc eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra uzavrelo so spoločnosťou Freight consulting s. r. o. rámcovú dohodu zameranú na zabezpečenie prepravy humanitárnej pomoci do zahraničia.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza v dokumente zverejnenom v Centrálnom registri zmlúv, rezort na zabezpečenie prepravy na obdobie 48 mesiacov vyčlenil sumu 400-tisíc eur. Podľa dohody má spoločnosť zabezpečiť prepravu humanitárnej pomoci zo Slovenska do zahraničia prostredníctvom cestnej, železničnej a lodnej prepravy.

 

"Vybraný dodávateľ poskytne prepravu materiálnej humanitárnej pomoci Slovenskej republiky do zahraničia, teda do európskych i mimoeurópskych krajín, použitím cestnej, železničnej a lodnej – námornej prepravy a s tým súvisiace služby, spracovanie kompletnej dokumentácie pre colné vybavenie prepravy vrátane špedičného vybavenia, ak to podmienky prepravy v krajine adresáta zásielky vyžadujú. Celkové predpokladané množstvo prepráv ani množstvo prepravovaného humanitárneho materiálu a techniky počas platnosti uzavretej rámcovej dohody nie sú stanovené. Celkové množstvo alebo rozsah predmetu zákazky bude závisieť od aktuálnych potrieb krajiny, ktorá požiada o humanitárnu pomoc Slovenskú republiku," uvádza sa.

 

Slovensko skladuje zásoby humanitárnej pomoci napríklad v Logistickej základni pre krízové situácie Vajnory v Bratislave, tiež v Čačíne, Rišňovciach, Malom Šariši, ďalej v Centre bezpečnostnotechnických činností MV SR v Topoľčiankach a tiež v Slovenskej Ľupči.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies