Ministerstvo vnútra chce zvýšiť príspevky pre dobrovoľné hasičské zbory obcí

NETKY.SK • 9 Január 2017, 13:50 • 2 min
Ministerstvo vnútra chce zvýšiť príspevky pre dobrovoľné hasičské zbory obcí

BRATISLAVA – Príspevky pre dobrovoľné hasičské zbory obcí by sa mali zvýšiť. Uvažuje o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré pripravuje novelu príslušnej vyhlášky. Dôvodom je, že súčasný rozsah financovania dobrovoľných hasičských zborov obcí nepostačuje na modernizáciu a obmenu ich technického vybavenia.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zverejnilo na konci roka 2016 predbežnú informáciu o príprave novely vyhlášky. Termín na pripomienkovanie predbežnej informácie uplynie dnes. Okrem dobrovoľných hasičských zborov sa majú zvýšiť aj príspevky pre občianske združenia zaradené do celoplošného rozmiestnenia síl a prostriedkov hasičských jednotiek. Príspevky poskytuje prostredníctvom obcí Dobrovoľná požiarna ochrana SR.

 

Ministerstvo chce riešiť i otázku úpravy početných stavov jednotlivých kategórií dobrovoľných hasičských zborov obcí. Dôvodom je zabezpečenie ich akcieschopnosti. Návrh zmeny vyhlášky o hasičských jednotkách má byť predložený do pripomienkového konania ešte tento mesiac.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies