Ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA zmení systém varovania pred terorizmom

NETKY.SK • 8 December 2015, 09:47 • 2 min
Ministerstvo vnútornej bezpečnosti USA zmení systém varovania pred terorizmom

WASHINGTON - Minister vnútornej bezpečnosti USA Jeh Johnson vyhlásil, že čoskoro oznámi zmeny v tamojšom systéme varovania verejnosti pred teroristickými rizikami, ktorý nariadil prehodnotiť už po júlovom usmrtení piatich vojakov pri streľbe v meste Chattanooga.

slovakia

left justify in out

Podľa Johnsonovho vyjadrenia na jeho pondelňajšom vystúpení v rámci bezpečnostného fóra, ktoré cituje agentúra Reuters, je potrebné zaviesť systém varovania pred ohrozením "strednej úrovne". Konkrétne opatrenia však zverejní až v najbližších dňoch. "Potrebujeme systém, ktorý bude náležite informovať verejnosť o tom, čo vieme," povedal minister.

 

Americká vláda avizuje zmeny v Národnom systéme teroristického poradenstva (NTAS) po minulotýždňovej streľbe v kalifornskom San Bernardine, ktorá si vyžiadala 14 mŕtvych a prezident Barack Obama ju označil za teroristický čin. Podnetom na úpravu však nebola priamo táto udalosť, podotýka Reuters. Systém NTAS umožňuje vydať varovanie v prípade získania špecifických a dôveryhodných informácií o možnej teroristickej hrozbe - vysoké nastavenie "prahu" však podľa Johnsona spôsobilo, že od svojho zavedenia v roku 2011 ešte nikdy nebol použitý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies