Ministerstvo varuje Slovákov pred teroristickými útokmi a únosmi v Kirgizsku

NETKY.SK • 17 Október 2016, 13:00 • 2 min
Ministerstvo varuje Slovákov pred teroristickými útokmi a únosmi v Kirgizsku

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR varuje Slovákov pred možnými teroristickými útokmi a únosmi v Kirgizsku. Rezort diplomacie na to upozorňuje na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Cieľom útokov môžu byť miestne kirgizské inštitúcie a cudzinci. Špecifická hrozba pre občanov Európy nie je, aj napriek tomu odporúčame všetkým občanom SR prispôsobiť svoje správanie a venovať zvýšenú pozornosť prihliadnuc na vlastnú bezpečnosť, vyvarovať sa predvídateľného správania (napríklad cestovanie v rovnaký čas tou istou cestou), správať sa obozretne na verejnosti a vyhýbať sa väčším davom," varuje rezort diplomacie.

 

Ministerstvo ďalej odporúča Slovákom, aby pri ceste do Kirgizska zvýšili svoju opatrnosť, sledovali miestne médiá a riadili sa odporúčaniami a pokynmi miestnych úradov. Občania by taktiež podľa rezortu nemali zabudnúť na dobrovoľnú elektronickú registráciu na jeho webovej stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies