Ministerstvo varuje: Do Nigérie radšej necestujte!

NETKY.SK • 24 Október 2014, 20:40 • 2 min
Ministerstvo varuje: Do Nigérie radšej necestujte!

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky upozorňuje slovenských občanov na hrozbu teroristických aktivít radikálnej islamistickej skupiny Boko Haram v Nigérijskej federatívnej republike, ktoré sa množia v reakcii na blížiace sa prezidentské a guvernérske voľby.

slovakia

left justify in out

Rezort diplomacie vydal stupeň odporúčania 2 - zvážiť nevyhnutnosť cestovania do určitých oblastí. Ministerstvo v tejto súvislosti odporúča slovenským občanom, ktorí plánujú cestu do Nigérie, aby vzhľadom na riziko ozbrojených útokov namierených aj voči zahraničným turistom a pracovníkom zahraničných firiem zvážili svoje cesty do severovýchodných federálnych štátov (Kano, Kaduna, Katsina, Bauchi, Yobe, Jigawa, Adamawa) a delty rieky Niger (Rivers, Bayelsa, Delta a Cross Rivers), kde je zvlášť nebezpečná situácia. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.

 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky rovnako odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania do Nigérie využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona