Ministerstvo upozorňuje Slovákov na tropický tajfún vo Vietname

NETKY.SK • 10 November 2013, 09:10 • 2 min
Ministerstvo upozorňuje Slovákov na tropický tajfún vo Vietname

BRATISLAVA - Okrem prudkého a nárazového vetra sa očakávajú prudké dažde a zosuvy pôdy.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR upozorňuje slovenských občanov na tropický tajfún Haiyan, ktorý v najbližších 48 hodinách zasiahne oblasť stredného Vietnamu. Okrem prudkého a nárazového vetra sa očakávajú prudké dažde a v ich dôsledku zosuvy pôdy najmä v oblasti miest Danang Khanh Hoa a v provincii Quang Ngai.

"Tajfún ovplyvní počasie na celom území Vietnamu, pričom sa očakáva zvýšený výskyt dažďov," informuje ministerstvo. Zároveň odporúča slovenským občanom, ktorí sa nachádzajú vo Vietname, aby sledovali a riadili sa pokynmi miestnych úradov a podľa možnosti sa vyhli návšteve stredného Vietnamu v najbližších 48 hodinách. "V prípade ťažkostí sa občania môžu obrátiť na Veľvyslanectvo SR v Hanoji na čísle +84904988554," dopĺňa rezort diplomacie.

Ministerstvo taktiež odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania do Vietnamu využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke MZV.

TASR o tom informoval tlačový odbor MZV SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies