Ministerstvo upozorňuje na falošnú správu o škodlivosti vybraných potravín

NETKY.SK • 6 November 2015, 15:22 • 2 min
Ministerstvo upozorňuje na falošnú správu o škodlivosti vybraných potravín

BRATISLAVA - Poplašná správa o škodlivosti niektorých potravinárskych výrobkov, ktorá sa šíri internetom a má byť varovaním Ministerstva hospodárstva SR, je falošná.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval vedúci komunikačného oddelenia Ministerstva hospodárstva SR Michal Dzurjanin s tým, že osoba, ktorá sa označuje za Michalu Borovskú z odboru politiky a regionálneho rozvoja turizmu Ministerstva hospodárstva SR, v nej varuje pred škodlivými látkami v niektorých potravinách. "Ministerstvo hospodárstva SR sa od predmetnej správy dištancuje, nikdy túto správu nevydalo a nemá s ňou nič spoločné," uviedol Dzurjanin a dodal, že uvedený odbor na ministerstve hospodárstva neexistuje. Okrem toho oblasť kvality potravín spadá podľa zákona do pôsobnosti ministerstva pôdohospodárstva.


Vo varovnej správe, ktorá sa nachádza aj na sociálnej sieti, sa uvádza, že spotrebitelia sa majú vyhýbať orieškom a arašidom z Brazílie, Číny či Egypta, pistáciám z Iránu či sušenému ovociu z Turecka. Dôvodom je obsah aftatoxínov, ktoré spôsobujú rakovinu pečene. Oriešky wasabi z Japonska podľa falošnej varovnej správy údajne obsahujú jedovaté látky aditivy, ktoré sú vo väčšine krajín Európskej únie zakázané. Osoba pod menom Michala Borovská z odboru politiky a regionálneho rozvoja turizmu Ministerstvo hospodárstva SR v správe dokonca uvádza, že sa touto problematikou aktuálne zaoberá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies